Νέα από τη Χιλιαδού - Δήμου Δωρίδος

.

Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ Η ΧΙΛΙΑΔΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΚΤΙΩΝ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΧΙΛΑΔΟΥΣ κ. ΦΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΟΥΔΑΚΗΣ και οι Κάτοικοι
ΖΗΤΟΥΝ

 την  ένταξη της ευρύτερης  θαλάσσιας  περιοχής  ΧΙΛΙΑΔΟΥΣ,  (από το ποταμό Μόρνο έως τη  θέση Κόκκινος βράχος Μοναστηρακίου), στο  πρόγραμμα  της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ,  για  την παρακολούθηση της ποιότητας των παρακτίων θαλάσσιων υδάτων  σε  έναν  πλήρη ετήσιο κύκλο δειγματοληψιών.-
Οι λόγοι είναι ο Περιβαλλοντικός χαρακτήρας και οι δραστηριότητες της ευρύτερης περιοχής (όπως  οι  βιολογικοί καθαρισμοί, αποστραγγιστικοί τάφροι αναδασμού, ιχθυοκαλλιέργειες χερσέας υποδομής με άντληση και απάντληση θαλασσίου ύδατος, πτηνοτροφείο, βουστάσια κτλ. που τελικά όλα καταλήγουν στη θάλασσα. Ολα τα ανωτέρω επιβαρύνουν την ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Χιλιαδούς και τους κατοίκους της) .-

ΦΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΟΥΔΑΚΗΣ
Email , fotis.georgoudakis@gmail.com
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΧΙΛΙΑΔΟΥΣ
-
 Πηγή : http://efpalio.wordpress.com

.

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Κοπή της πίτας και η συνεστίαση του Πολιτιστικού Συλλόγου Χιλιαδούς, στην αίθουσα του Κέντρου ¨Φάρος¨ Μ.Κουφογιάννη


Με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου η κοπή της πίτας και η συνεστίαση του Συλλόγου στην αίθουσα του Κέντρου ¨Φάρος¨ Μ.Κουφογιάννη στη Χιλιαδού .

Η συμμετοχή των μελών και φίλων πραγματικά ξεπέρασε κάθε προσδοκία σε πείσμα της οικονομικής συγκυρίας που διανύουμε ,των αναμενόμενων καιρικών συνθηκών που δεν επέτρεψαν την προσέλευση πολλών μελών από μακρινές περιοχές αλλά και των αρκετών οικογενειακών δυσκολιών..
.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Δωρίδας Γεώργιος Καπετζώνης , πρεσβύτερος π. Δημήτριος Παγώνης, ο Αντιδήμαρχος και μέλος του Συλλόγου Ανδρέας Ευσταθίου, ο Λιμενάρχης κ. Σμπούκης Βασ, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Μανάγουλης κ. Καραμπάρμπας Βασίλειος , εκ μέρους της Εταιρείας Νηρέας ΑΕ , ο Διευθυντής του Ιχθυογεννητικού Σταθμού Χιλιαδούς κ. Σμπούκης Ανδρέας και ο Διευθυντής Πάχυνσης για το Νομό Φωκίδας κ. Τσάτσος Γεώργιος καθώς και ο Πρόεδρος του Λαογραφικού Συλλόγου Μανάγουλης κ. Κωτσόπουλος Κωνσταντίνος.
Ο Δήμαρχος κ. Γ.Καπετζώνης στο σύντομο χαιρετισμό του, απηύθυνε τις ευχές για το νέο έτος και αναφέρθηκε επιγραμματικά σε ειδικότερα θέματα που απασχολούν τον οικισμό όπως η αποστράγγιση της περιοχής , η διαμόρφωση της παραλίας Χιλιαδούς , η οδοποιία κ.α.
Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου κ. Γεωργουδάκης Φώτης καλωσόρισε και ευχαρίστησε  για την παρουσία τους όλους τους προσκεκλημένους.
Το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου, ιδιαιτέρως δε αυτούς  που  ασχολούνται με την ανάπτυξη  του  λιμανιού ,οι οποίοι με την παρουσία τους και το κέφι τους έφτιαξαν μια όμορφη  βραδιά.
Καλή Σαρακοστή και του χρόνου….

 



.